Інші ж отримують шалене задоволення від читання фантастики, кулінарних експериментів, а хтось днює і ночує в Інтернеті. Та знаходяться й такі, кому цього замало, їм для отримання задоволення потрібен ризик і емоції. Наприклад, долучитися до сплаву гірською річко, підкорити нову вершину, пролетіти над бездонною прірвою. Чому ж це відбувається?

Доктор Ернест П. Ноубл (директор дослідницького центру):
“У мозку кожної людини є так звані “центри задоволення”. Усі наші позитивні емоції, незалежно від причини їх виникнення, супроводжуються викидом допаміну. У людей схильних до екстріму, допамінових рецепторів значно менше. Відтак, задоволення їм отримати значно важче”.

Дослідження свідчать - люди, які полюбляють гратися зі смертю, легше долають буденні труднощі. Втім, екстремальні розваги приносять не лише купу адреналіну та позитиву, але можуть мати й серйозні наслідки. Особливо небезпечний бейсджампінг. Це стрибки з парашутом зі старих ліній електромережі, будинків, мостів та скель. 1981 року загинуло більше 30 спортсменів.

Якщо людина здорова, її організму такі розваги не загрожують. Хоча стовідсоткової гарантії того, що все “зійде з рук”, не має. Тому сто разів подумайте, чи варта мить “щастя” та бурхливих емоцій вашого життя?

Політ на повітряній кулі

У кожної людини є речі, які б вони обов’язково хотіли спробувати. Політ на повітряній кулі, мабуть, потрапить у “десятку” найзаповітніших мрій. У 1783 році брати Монгольф'є наповнили гарячим повітрям першу кулю. Однак, засобом відпочинку політ на повітряній кулі став лише у 60-х роках минулого століття. Охочих політати серед хмар не бракує - це спраглі до нових відчуттів романтики, які в такий спосіб освідчуються у коханні, туристи, які милуються містом з висоти.

Подорож на повітряній кулі подарує незрівнянне відчуття свободи, можливість спостерігати найкрасивіші пейзажі. Це особлива подорож - це і безмежне небо, і легкий вітерець. У багатьох країнах влаштовуються повітроплавальні фієсти - тоді можна побачити повітряні кулі різних форм і оздоблення. І маленька підказка - політ на повітряній кулі може стати чудовим подарунком. Тож подаруйте мрію тим, хто поруч з вами!