Про це він повідомив в інтерв’ю Радіо "Свобода".

"Я був змушений виїхати з України та звернутись про політичний притулок через неймовірний тиск та переслідування з боку нинішньої української влади – авторитарного режиму Президента Януковича", — сказав Олександр Тимошенко.

За його словами, "владний режим в Україні не гребує жодними брудними методами".

"Їм не вдалося зламати Юлію Тимошенко ні залякуванням, ні судами, ні ув’язненням, ні тортурами, і вони пішли на ще бридкіші речі — почали переслідувати мене та інших членів її родини. Я не хочу давати Януковичу жодного додаткового важеля тиску на лідера опозиції, і для мене політичний притулок — це єдиний спосіб досягнути цієї мети", — зазначив чоловік Тимошенко.

Він закликав лідерів світу врятувати екс-прем’єра України з в’язниці та ввести санкції проти керівників чинної української влади.

"Я приїхав сюди благати світ допомогти визволити мою дружину з тюрми, врятувати її від тортур та знущань режиму", — сказав Олександр Тимошенко.

"Я закликаю увесь світ зрозуміти, що режиму Януковича не потрібна живою Юлія Тимошенко. Я звертаюся до лідерів всіх країн світу з проханням захистити мою дружину від фізичного знищення в застінках режиму Януковича”, — додав він.