На його думку, представник України в ООН Юрій Сергеєв спотворює інформацію щодо подій на сході України. Чуркін також звинуватив Україну в тому, що офіційний Київ вибірково оголошує траур за жертвами подій на Донбасі. За словами російського дипломата, Кремль не може зрозуміти, чи розглядає Україна Донбас все ще як частину своєї території.

Представник Росії також звинуватив Радбез ООН в тому, що той "причепився до однієї заяви лідера ополчення (заяви терориста Захарченка щодо наступу на Маріуполь – "24")" і жодного разу не засудив "людиноненависницькі" заяви з Києва. За його словами, якби Радбез засуджував позицію Києва, то Москва у такому випадку не заблокувала би заяву для ЗМІ щодо обстрілу Маріуполя.

Під час свого виступу Чуркін також розкритикував дії ОБСЄ і звинуватив організацію у заангажованості під час проведення розслідування щодо подій в Маріуполі.

Нагадаємо, постійний представник Литви при ООН Раймонда Мурмокайте висловила думку, що проросійські терористи не можуть самостійно атакувати українські війська без підтримки з-за кордону.

Заступник генсека ООН Джефрі Фельтман заявив, що терористи самопроголошеної "ДНР" в односторонньому порядку відмовилися від мирних переговорів і розпочали військові дії.

Представник України в ООН тим часом заявив, що світ чекає від Росії пояснень щодо перебування 12 тисяч російських військових на території України.