Єврорезолюція

ПАРЄ ухвалила резолюцію щодо України. У асамблеї вимагають звільнити Тимошенко, Луценка та Іващенка, та реформувати Конституцію. Якщо Київ не прислухається до порад - погрожують санкціями, включно з позбавленням української делегації повноважень в Парламентській асамблеї.

Чорнобильська пенсія

Уряд встановлюватиме пенсії, і якщо Вам вони не подобаються - можна скаржитися уряду. Відтепер визначати розмір соціальних виплат буде Кабінет Міністрів, виходячи з можливостей бюджету, а не ухвалених Верховною Радою соціальних законів. Так вирішив Конституційний суд.

Смерть під слідством

Знову смерть під слідством. Знову в Лук'янівському СІЗО. Цього разу загинув 21-річний Роман Рубан. За офіційною версією, його вбило струмом, коли намагався полагодити розетку. Є й альтернативні версії, в яких у смерті в’язня звинувачують самих правоохоронців.

Різанина в тюрмі

У Горлівці в'язні гострим предметом завдали удару працівнику колонії. Тюремники вирішили провести обшук у камерах. Втім, 11 в'язнів на знак протесту, намагались порізати собі вени. Цього разу усі залишились живими.

Пригоди Саркозі в Одесі

Ді-джея Мосі, ще відомого як сина Президента Франції П'єра Саркозі, запросили відіграти сет в одному з клубів Південної Пальміри. Почути його у всій красі одеситам не вдалося, під час виступу музиканту стало погано і Саркозі-молодший опинився в місцевій лікарні. Начебто, з отруєнням. Спершу у медзакладі він поговорив з мером Костусєвим про Одесу та французів, а під вечір його відправили на батьківщину.

Розмитнили з роботи

У митників традиція: якщо начальство Держмитслужби засіче підлеглих у Новорічну ніч п'яними на робочому місці, то їх виганяють з роботи. Цього разу на Львівщині в ніч з 31 грудня на 1 січня попались під градусом 30 митників. Тепер вони шукають нову роботу.

"Експрес"-протест

Львівська газета "Експрес" вийшла з порожньою першою шпальтою. Так редакція протестує проти тиску на видання. Журналісти переконані, їх газету хочуть закрити через критику влади.

“Червона лють”

В Криму знову палять зроблений з паперу американський прапор на честь візиту корабля флоту США. Саме так з десяток представників лівих та проросійських партій зустріли крейсер зі Сполучених Штатів "Велла Ґалф". Корабель прибув до Севастополя для участі в україно-американських навчаннях.

Закон розбрату

Французький парламент запровадив кримінальну відповідальність за заперечення геноциду вірменів в Османській імперії. Новий закон не на жарт розлютив турецьке керівництво. Прем’єр Реджеп Таїп Ердоган звинуватив Париж у расизмі та погрозив повністю припинити військову, політичну та економічну співпрацю з Францією.

Закурило, замело

Південно-Східна та Центральна Європа опинилася у сніговій пастці. В Румунії негода спричинила транспортний колапс. Надзвичайний стан оголосили і в 10 округах Сербії. Крім того, усю лють зими відчули на собі мешканці Болгарії та Косова. Там декілька сотень населених пунктів залишились без електропостачання.