Пішли з каналу

Більше 30-ти співробітників каналу ТВі написали заяву про звільнення. Колишні працівники телеканалу кажуть, що переговори з новим керівництвом завершились фіаско.

Керівництво ТВі не погоджується: каже, що тиску не було, працювати дозволяли тим, хто хотів.

Журналісти, які пішли з ТВі, оголосили, що створюватимуть новий інтернет-проект.

Війна за землю

Рейдери увірвалися і розгромили будинок київської вчительки Ніни Москаленко. На неї майже рік тиснуть після відмови звільнити своє житло на елітних Печерських пагорбах.

Очевидці розповідають, що до будинку увірвалися більше десяти молодиків. Трощили все на своєму шляху і виштовхали з хати 81-річну матір Ніни Москаленко. Натомість у столичній міліції заявляють: дім, який пошкодили рейдери, уже не належить київській учительці - за рішенням суду.

Загинув у колекторі

У Дніпродзержинську дворічний хлопчик упав у каналізаційну яму. Тіло дитини знайшли лише через 2 дні.

Міліція порушила кримінальну справу проти посадових осіб. Комунальники натомість стверджують: аби закрити усі люки, треба 3 мільйони гривень. Обурені трагедією жителі Дніпродзержинська вимагають відставки мера.

Не вписався у поворот

В Маріуполі перекинулась маршрутка. Унаслідок ДТП 25 пасажирів отримали травми різної важкості. Шістьох людей госпіталізували.

"Паростки нацизму"

Азаров побачив "паростки нацизму" в Україні. Прем’єр-міністр прокоментував рішення місцевих рад у деяких західних областях оголосити 9 травня Днем жалоби.

Івано-Франківська та Львівська міськради оголосили 9 травня Днем жалоби за загиблими у Другій світовій війні та жертвами тоталітарних режимів і заборонили використання нацистської чи радянської символіки у містах.

Суд присяжних

В Україні вперше почав судити суд присяжних. Засідання у новому форматі, як це передбачено новим кримінально-процесуальним кодексом, відбувається у Личаківському районному суді Львова. За вбивство завідувача травматологічним відділенням 8-ї міської лікарні Леона Фрайфельда судять громадянина Марокко.

Вибух у Празі

Потужний вибух стався минулого понеділка в центрі столиці Чехії. Внаслідок інциденту постраждали десятки осіб. За даними правоохоронців, вибухнув побутовий газ. Вибухова хвиля завдала значної шкоди одному з будинків. Серед поранених - шестеро іноземців, громадян України серед них не було.

Хай живе король!

У Нідерландах новий монарх. Нідерландська королева Беатрікс офіційно зреклася престолу на користь свого сина. Таким чином монарший трон перейшов до 46-річного Віллема-Александра. Він став першим королем Нідерландів за останні 123 роки. Весь цей час країною правили жінки.