"Кілька хвилин тому мені подзвонив прем'єр-міністр Греції (Лукас Пападімос) і повідомив, що угода досягнута і схвалена всіма основними партіями", - сказав Драгі.

Водночас глава ЄЦБ відмовився відповідати на питання щодо можливої ​​участі Центробанку в програмі скорочення грецької заборгованості. "Я не можу нічого сказати з приводу того, що ми будемо робити з нашим портфелем грецьких облігацій", - заявив він.

Раніше урядові джерела повідомили, що лідери трьох провідних політичних партій Греції домовилися про умови нової програми фінансової допомоги з боку Євросоюзу та Міжнародного валютного фонду (МВФ). Ще раніше грецька влада офіційно повідомила, що узгоджені всі пункти, крім одного.

Так, правляча в Греції коаліція погодилася урізати держвитрати на 3,3 мільярда євро в поточному році (еквівалентно 1,5% від ВВП країни). Крім того, уряд обіцяв, що в червні 2012 року будуть визначені додаткові заходи економії обсягом 10 мільярдів євро на період 2013-2015 років.

Також, відповідно до рекомендацій МВФ, мінімальний розмір оплати праці в Греції буде знижений на 22%, а робочий штат в державному секторі буде скорочено на 150 тисяч осіб до 2015 року.

Водночас, за даними грецьких ЗМІ, каменем спотикання в переговорах між партійними лідерами Греції залишалося питання про долю пенсійної системи. МВФ хотів, щоб влада скоротили на 15% пенсійні надбавки для працівників з низькими доходами, однак грецькі політики не могли зважитися на такі заходи напередодні загальнонаціональних виборів навесні цього року.