Дружина екс-мінстра Ірина Луценко розповіла, що зустріч тривала близько двох годин у кабінеті керівника СІЗО.

Як відзначає сам Юрій Луценко, на його пропозицію відвідати нову "покращену" камеру, аби познайомитися із побутом СІЗО, іноземні гості відмовилися, – повідомляє прес-служба "Народної Самооборони".

"Вони прекрасно розуміють, що це заготовлена показуха, тому погодилися подивитися лише ту камеру, у якій я провів попередні 456 днів", – передає слова Луценка його дружина.

Як розповіла Ірина Луценко, співдоповідачок ПАРЄ особливо цікавило питання здоров’я її чоловіка.

"Вони чудово розуміють, що комісія МОЗ носить лише рекомендаційний характер. Оскільки чоловіка у СІЗО не лікують, а лише дають знеболююче, це сигнал про відсутність медичного забезпечення ув’язнених", – розповідає дружина екс-міністра.

Також вона зазначила, що останній місяць Луценку не надавалися навіть знеболювальні, через що його стан погіршився. Хоча, за її словами, він просив "зробити йому знеболювальні уколи, аби полегшити біль".

Поміж того, Юрій Луценко звернувся до європейських гостей із єдиним проханням – провести незалежне медичне обстеження іноземними лікарями для об’єктивної оцінки його здоров’я.

Нагадаємо, сьогодні Генеральна прокуратура України дозволила зустрітися співдоповідачам Парламентської асамблеї Ради Європи з екс-міністром внутрішніх справ Юрієм Луценком у Київському слідчому ізоляторі.

Раніше дружина Луценка Ірина повідомила, що екс-міністрові внутрішніх справ терміново "покращили" умови перебування за ґратами.