День народження близькі та друзі відзначають на його могилі. Рік тому юнак помер у столичному райвідділі міліції. Що стало причиною смерті - друзі та рідні й досі не знають.

“Це була справді людина і духовна, і щира та душевна. Справді – Бажа людина, і досі якось не віриться”, - каже викладач Ігоря Індила Олександра Черниш.

Батьки Ігоря досі дивуються - як їхній син потрапив до райвідділу міліції здоровим - а на ранок його не стало. Офіційна версія слідства - хлопець був п’яним, тричі падав, вдарився головою, від чого і помер. Та рідні переконані - у міліції Ігоря побили та покинули помирати.

“Ніхто там за ним не дивився, тому що їм вигідно було, щоб Ігор помер, тому що якби він живим був, він би розказав, хто його бив, за що і як”, - каже батько Ігоря Іван Індило.

Слідство у справі тривало півроку. В результаті двох правоохоронців звинуватили у перевищенні службових повноважень та службовій недбалості. Мовляв, не мали права затримувати і вчасно не покликали лікарів. Вбивства слідство не побачило.

“В свідченнях всі свідки - і медперсонал, вони плутаються, одні говорять одне - другі друге, потім самі собі суперечать, так само і міліціонери не точні в деяких своїх свідченнях”, - каже мама Ігоря Людмила Індило.

Вбита горем матір показує відео, що зафіксувала камера відеоспостереження у райвідділку. На ньому видно - Ігор самостійно заходить всередину, а через деякий час він вже непритомний лежить у камері. Жінка переконана - це відео і стало причиною, чому справу відправили на дорозслідування. Повернув її Деснянський суд - з вимогами провести додаткові експертизи.

“В даному випадку необхідна думка фахівців щодо механізму утворення у нього деяких наявних тілесних ушкоджень, і за яких обставин вони могли бути йому заподіяні”, - каже начальник відділу участі прокурора у кримінальному судочинстві Наталія Сьома.

В прокуратурі зазначають - всі можливі експертизи вже проведені і дорозслідувати немає чого. Тому зараз справа направлена до апеляційного суду. Він і вирішить що з нею робити далі. В об’єктивності розслідування переконана й міліція. Там кажуть - ніяких тортур з боку правоохоронців не було.

“Адвокат Сергія Прихотька каже, що одна із судово-медичних експертиз показала, що травма, від якої він згодом помер, була отримана за 8, а може і за більше годин до того, як настала смерть”, - каже речник Київської міліції Володимир Поліщук.

Нагадаємо, у Шевченківський райвідділ міліції Ігор Індило потрапив о 9 годині вечора 17 травня 2010 року. Близько 5-ї години ранку лікарі констатували його смерть. За офіційною версією, хлопець був п’яний і захлинувся блювотинням.