За законопроект у першому читанні "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення окремих положень про обмеження місць куріння" у вівторок проголосували 324 народних депутата.

Документ пропонує заборонити куріння на спортивних майданчиках, стадіонах, у приміщеннях відкритих і закритих спортивних споруд, в під’їздах житлових будинків, у підземних переходах, у громадському транспорті, включаючи транспорт міжнародного сполучення, в установах громадського харчування, в установах культури.

При цьому пропонується зняти положення закону, згідно з яким у закладах громадського харчування відводиться не менше 50% площі торгових залів для обслуговування людей, які не курять.

Передбачені також штрафи за необладнання спеціально відведених для куріння місць витяжною вентиляцією — 3,4 тисячі гривень.

Незастосування заходів з припинення куріння у передбачених законопроектом громадських місцях карається штрафом від 1 до 10 тисяч гривень. Такий же штраф передбачається за розміщення попільничок або незастосування заходів з припинення куріння за межами спеціально відведених для куріння місць.