Про це повідомив член фракції “Об’єднання “Самопоміч”, Перший заступник голови Комітету з питань податкової та митної політики Андрій Журжій.

З ключових моментів, які вдалося відстояти, по-перше, це поетапне підняття до 70% рентної плати за видобуток нафти та газу для Договорів спільної діяльності. Це змусить олігархів, які отримують надприбутки зі свердловин в які гроші вкладали не вони, а держава, платити більше грошей. В першочерговому варіанті документу пропонувалася ставка 55%,
- зазначив він.

Крім того, вдалося відстояти запровадження 5-відсоткового акцизного роздрібного податку на тютюн та алкоголь.

“І що важливо, що цей податок буде лишатися в місцевих бюджетах”, - наголосив депутат.

Читайте також: У “Самопомочі” вважають, що після опрацювання в Раді бюджет-2015 рік став значно кращий

Ще одним нововведенням, яке дасть змогу залучити в бюджет понад 1 млрд грн, стала зміна системи оподаткування з лотерей.

“Тепер податок 10% будуть платити від проданих лотерейних квитків, а не не суми виграшу. Це в рази збільшить суму яка піде у держбюджет”, - підкреслив Журжій.

Також включена поправка, на якій також наполягала фракція “Самопомочі”, – запровадження трансфертного ціноутворення для всіх суб'єктів без виключення.

Читайте також: Проголосувавши за бюджет, парламент проявив відповідальну позицію, — Березюк

“Тобто знято виключення застосування цього правила для хіміків, металургів, та агросектору, що дозволяло їм виводити надприбутки за кордон”, - пояснив він.

Натомість пільги в оподаткуванні зберігаються для підприємств громадських організацій інвалідів, а також освіти та медицини.

Нагадаємо, Кабмін вніс проект держбюджету-2015 в Раду з прогнозними дефіцитом 63,670 млрн грн, що на 7,1% нижче, ніж заплановано на поточний рік.

На підтримку відповідного законопроекту №1000, внесеного Кабінетом Міністрів України, в понеділок вночі проголосували 233 народних депутати, в тому числі 120 - фракції "Блок Порошенко", 81 - "Народний фронт", 17 - Радикальної партії Олега Ляшка, 10 - "Самопоміч" і 5 позафракційних. Депутати фракцій "Опозиційний блок" і "Батьківщина", а також обох депутатських груп "Воля народу" і "Економічний розвиток" на підтримку законопроекту не голосували.