Про це в понеділок заявив народний депутат Антон Геращенко після зустрічі з генпрокурором, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Ми провели зустріч з генеральним прокурором Віктором Шокіним і передали йому нашу заяву, в якій вимагаємо розібратися у джерелах походження коштів на придбання за 2,5 млрд доларів в лютому 2013 року Дмитром Фірташем та Сергієм Льовочкіним, главою адміністрації Януковича, телевізійного каналу Валерія Хорошковського,
— розповів Геращенко.

Депутати також просять прокуратуру розібратися у процесі продажу 29% акцій телеканалу "Інтер", що належать російському каналу "ОРТ", за 100 млн доларів наприкінці січня 2015 року.

"У нас є підозри, що дані бізнес-угоди могли бути профінансовані Російською Федерацією, її державними банками, і метою цих угод був реальний контроль над частиною українського медіапростору з боку РФ", — підкреслив Геращенко.

Він також зазначив, що у даній справі необхідно допитати Хорошковського, Фірташа, Льовочкіна, а також осіб, які були уповноважені проводити вищезазначені операції.

До слова, Національна рада з питань телебачення і радіомовлення проведе чергову перевірку та моніторинг телеканалу "Інтер".