Зокрема у "Самопомочі" зазначають, що в дохідній частині бюджету не враховані 4 млрд грн від продажу 3G-ліцензій. Загалом сума, яку має отримати держава від їх продажу, становить 10,1 млрд грн, проте в проекті змін до бюджету враховано лише 6 млрд.

Суттєві запитання у депутатів викликають 10,7 млрд грн, закладені у витратній частині для компенсації збитків від постачання природного газу в район проведення антитерористичної операції. У "Самопомочі" вимагають пояснень, куди саме постачатиметься цей газ і чим зумовлені збитки.

Також, на переконання парламентарів, роз'яснення потребує формування ціни на газ, від якої залежать тарифи для населення. У "Самопомочі" наголошують на потребі прозоро та публічно обґрунтувати калькуляцію вартості газу і вимагають від керівництва Мінфіну, Мінпалива, "Нафтогазу", "Укргазвидобування", НКРЕ обґрунтувати ціни.

Наступне, на що звертають увагу депутати, це необхідність стягнення боргів з олігархічних монополій, які використовують енергію і газ, але не платять за них. Орієнтовна сума заборгованості, за підрахунками парламентарів, становить близько 2 млрд грн.

Для балансування видаткової частини Бюджету "Самопоміч" пропонує ухвалити ряд змін до податкового законодавства. Зокрема, до Податкового кодексу щодо нарахування податку на дорогі автомобілі. Депутати пропонують прив'язувати податок не лише до об'єму двигуна, але й до вартості автівки.

Адже, згідно зі статистикою, із проданих торік в Україні автомобілів преміум-класу під чинні критерії потрапляють менше 10% дорогих авто. За межами оподаткування залишилися такі авто, як BMW X5, Mercedes-Benz ML, натомість його мають платити власники фермерського пікапа Toyota Hilux або Ssang Yong Rexton.

Крім того, фракція наполягає на вдосконалені правил нарахування Єдиного соціального внеску. А саме на спрощені критеріїв для застосування зниженого коефіцієнту, що дасть змогу більшій кількості роботодавців ним скористатися, а відтак детінізувати зарплати на підприємствах.

У видатковій частині бюджету депутати просять використати 300 млн грн, заощаджені на реорганізації Міносвіти, на підтримку інженерно-технічної освіти. На переконання фракції "Самопомочі", військовий час актуалізує потребу держави в кадрах інженерних, технічних, будівельних, військово-інженерних спеціальностей. Тому уряд просять спрямувати ці кошти на стипендії та зарплати студентів та викладачів інженерних ВУЗ.

Також уряду пропонують виділити гроші для забезпечення житлом родин загиблих та учасників АТО, бійців, що отримали інвалідність внаслідок поранень. У "Самопомочі" рекомендують ініціювати Програму спільного фінансування, із залученням публічно-приватного партнерства. Подбати про тих, хто втратив годувальників або здоров'я, захищаючи вітчизну, — обов'язок держави, вважають парламентарі.

Також, попри складну ситуацію, яка змушує скорочувати всі видатки, у фракції наполягають на фінансуванні програм переоснащення реабілітаційних центрів для осіб, що постраждали під час війни.

Свої пропозиції із вдосконалення змін до держбюджету депутати скерували до Кабінету Міністрів.