“Приношу співчуття рідним і близьким російського кореспондента ВГТРК Ігоря Корнелюка, загиблого сьогодні під Луганськом”, - написав Дещиця у Твіттері.

МЗС Росії також висловило співчуття рідним Ігоря Корнелюка. Водночас, відомство звинуватило у злочині українську владу, яка розв’язала “каральну операцію”.

Загибель російського журналіста знову переконливо показала всю злочинну сутність сил, що розв'язали каральну операцію на Сході України, в результаті якої продовжують гинути мирні люди,
- йдеться в повідомленні на сайті російського МЗС.

В заяві йдеться, що російські журналісти під обстрілами “мужньо несуть правду про справжні події на Україні”. “Саме цієї правди боїться київська влада і різного роду бойові формування, які влаштували справжній терор щодо журналістів з Росії”, - наголосили в МЗС РФ.

Москва вимагає від влади України провести об'єктивне розслідування трагедії, а від світових ЗМІ – “засудити черговий злочин українських силовиків”.

Нагадаємо, ВГТРК підтвердила загибель свого спецкора Ігоря Корнелюка, якого поранили поблизу Луганська. За даними терористів з "ЛНР", журналіст був поранений під час мінометного обстрілу в селищі Мирний.