За словами дипломата, сам процес переговорів кожен раз відбувається по-різному. У процесі обміну бере участь дуже багато структур, що ускладнює процес: це і ГПУ, яка в разі домовленостей, звільняє терористів для обміну, і Міноборони, які забезпечують коридори, і СБУ, яка супроводжує нас до певної межі.

Кількість українських полонених цілком відома. Більш того, за словами перемовника, уповноважені відомства цими цифрами оперують. Відбувається робота з різними джерелами, як закритими, так і відкритими.

Також він уточнив, що є чіткий поділ між полоненими і без вісті зниклими. Через це відбувається плутанина в цифрах.

Ми ведемо постійні переговори про звільнення "кіборгів". Днями відбувся обмін за принципом "кожного на кожного", при якому був звільнений один з "кіборгів" Міхайличук. На жаль, та сторона постійно використовує наших хлопців, що є порушенням усіх міжнародних прав. І саме їх використовують для проведення інформаційної війни,
— розповів він.

Також Тандіт переконує, що тортури над полоненими явище не масове, хоча такі випадки спостерігаються. Причин може бути дві: або інформаційна складова, або "кримінальні авторитети" знущаються над полоненими. Також відбувається спроба вербування "кіборгів".

Вони теж люди, у кожного є своя мотивація. Є три точки опори ідеології протилежного боку: воюють фашисти, влада Києва нелегітимна, йде протистояння жідомассонов з православним світом. Ми намагаємося проявляти повагу до них, як до людей і ніколи не кидати слів на вітер. І вони це теж розуміють. При бесідах з польовими командирами та місцевими кримінальними авторитетами часто чуємо, що вони теж визнають Донбас територією України,
— поділився власним досвідом спілкування перемовник.

Але, уточнює дипломат, також багато і безпосередньо російських військових, з якими переговірникам доводилося стикатися. За його словами, за кілька днів до входу на нашу територію вони пофарбували свою бронетехніку в кольори української армії.

Також Тандіт розповів про своє ставлення до мирних жителів і про своє бачення їх майбутньої реабілітації.