За інформацією "Української правди", з боку США на зустрічі була присутня Карен Донфрід — помічник президента Барака Обами і старший директор з питань Європи у Раді національної безпеки США.

Ця зустріч відбулася, аби обговорити дії з боку США стосовно підтримки демократичного процесу в Україні.

Читайте також: Ваше місце в Європі, — віце-президент Європарламенту українцям

Українська діаспора закликала Білий дім ввести санкції проти українських чиновників: пролунали прізвища секретаря РНБО Андрія Клюєва та глави МВС Віталія Захарченка. Окрім того, діаспора називала й інші прізвища: губернатора Харківщини Михайла Добкіна, мера Харкова Геннадія Кернеса. Вони, на думку діаспори, причетні до розправи над активістами Євромайдану, — пише видання.

Нагадаємо, у центрі Києва на Майдані Незалежності уже 2 місяць триває мирний протест. люди вимагають не тільки повернення країни до євроінтеграційного курсу, а й відставки чинного президента Віктора Януковича і уряду миколи Азарова.

Після розгону мирного протесту студентів у ніч на 30 листопада, на Майдані Незалежності у Києві 5 неділь поспіль відбувалися недільні віча, які збирали сотні тисяч людей.

Європарламентарі уже не вперше наголошують на згортанні демократії в Україні, застосуванні сили до мирних протестувальників на Майдані у Києві. Окрім того, вони занепокоєні нападами на активістів Євромайдану і журналістів, найгучніше із яких — побиття журналістки Тетяни Чорновол.