“За вчорашніми трагічними подіями майже ніхто не звернув уваги на інше відео. Знято воно школярем у місті Ровеньки. Під час уроку школа потрапила під артилерійський обстріл. До боїв у місті не має стосунку українська армія. У Ровеньках розбиралися між собою бандформування ЛНР і "козаки" Козіцин (за іншими даними "козаки" валили один одного). У центрі міста стріляли з артилерії. Кажуть, загинули цивільні, але точних даних немає”, - написав Казанський у Facebook.

Читайте також: У Свердловську, Ровеньках та Антрациті російські "казаки" вирішили створити "КНР"

“Звичайно, на пропагандистських ресурсах терористів про це ніхто навіть не згадав. Адже в цьому випадку звалити обстріл школи на ВСУ ніяк неможливо. Тут навіть "смертоносний сміттєвоз" з українським мінометом до справи не пришиєш”, - додав журналіст.

Навчальний заклад розташований у безпосередній близькості від місця недавньої перестрілки.

Читайте також: Частина Луганської області, що контролюється Україною, повністю знеструмлена, — Москаль

На відео видно, як діти злякалися і почали кричати, а потім заспокоювали одне одного.

Як відомо, 21 січня, близько 9:30 в центрі Ровеньок пролунали постріли. Під час нападу на “комендатуру” місцевих козаків застосовувалася стрілецька зброя, великокаліберні кулемети і підствольні гранатомети. Є жертви серед “козаків”. В результаті прямого попадання з “РПГ 18" у напівпричіп “Урал” загинув водій, а п'ятеро бойовиків, що були в машині, отримали осколкові поранення. Двоє з них - у важкому стані.

Напад було організовано “силовиками” “ЛНР” спільно з російськими військовими. За версією ровеньківських “козаків”, організатором нападу виступив колишній “комендант” Ровеньок Павло Резніков.