Про це заявив Голова Федерації роботодавців України Дмитро Фірташ на відкритті Інвестиційного форуму "Україна завтра" у Відні.

За його словами, розробка та реалізація Програми модернізації України буде складатися з двох етапів. Перший етап триватиме 200 днів. Протягом цього періоду буде розроблена загальна Програма реформ і конкретні напрями реформування для окремих галузей української економіки.

Розробка програм буде здійснюватися з ініціативи Федерації роботодавців України та найбільших профспілкових організацій спільно з провідними іноземними експертами, що мають досвід економічних, політичних і конституційних перетворень. Агентство модернізації України має намір презентувати Програму модернізації України у вересні.

"23 роки тому Україна отримала незалежність. Але ми не стали по-справжньому незалежними, бо не провели необхідних реформ. Сьогодні ми — українські роботодавці та профспілки — хочемо представити свій план модернізації України. Ми повинні вивчити досвід європейських країн, прислухатися до думки українських учених. Нам необхідно розуміти, де Україна повинна знаходитися через 25 років, намітити план і рухатися. Ми бачимо досвід Східної Німеччини і Польщі — ми перебували в одних умовах. Ми бачимо, як живуть ці країни сьогодні. Можна говорити, що це диво. Тому рецепт порятунку України — або це буде диво, або ми все зробимо самі", — зазначив Дмитро Фірташ.