У БТРі переробили кузов, усередині обладнали місце для операційної, встановили автономні опалення та електрику. Машина броньована, може розвивати швидкість до 80-ти кілометрів на годину і перевозити щонайменше вісьмох лежачих поранених.

Медичну машину зробили майже з нуля. Від основи — колишнього БТРа фактично залишилися лише мости та трансмісія. Кузов розрізали навпіл і подовжили на два з половиною метри. Збільшили висоту салону — також майже до двох метрів. Усередині обладнали місце для операційної. У шпиталі на колесах є опалення, автономне електроживлення та потужні баки для води.

Читайте також: Парламент хоче ввести кримінальну відповідальність за відмову в мобілізації

У броньованому мобільному шпиталі можна транспортувати вісьмох тяжко поранених — для них передбачені ліжка. А взагалі там може розміститися до тридцяти людей.

Військові вже ознайомилися з рятівною машиною. Кажуть: такий авто-шпиталь вкрай потрібен на передовій, тривалість транспортування на вагу людського життя.

Шпиталь на колесах ще має пройти польові випробування . Винахідники ж уже зараз готові виготовити стільки машин, скільки буде потрібно.