Верховна Рада дала старт оновленню суддівської системи. З п`яти запропонованих законопроектів у першому ухвалили два: Президентський та авторства віце-спікера Оксани Сироїд. Передбачають нові механізми добору суддів, зміни у системі їхньої дисциплінарної відповідальності, моніторинг способу життя суддів. Останній, каже авторка, вже пройшов Венеціанську комісію та є комплексним для реформування судоустрою.

Вирішили парламентарії і підтримати вихідців із зони АТО - дозволили не штрафувати за несплату комунальних платежів та наклали мораторій на примусовий продаж житла, відключення від мереж житлово-комунальних послуг у зв’язку з заборгованістю. Усього підтримали закон 267 народних депутатів. Діятиме мораторій до кінця 2015 року, щоправда у "Опозиційному блоці" вважають, що закон "сирий" і не підкріплений матеріально.

У 32 день голодування льотчиці та народного депутата від "Батьківшини", Надії Савченко колеги наполягли на зверненні до Парламентської Асамблеї Ради Європи та лідерів західних країн. Ангелу Меркель та Франсуа Олланда, а також членів ПАРЕ українські парламентарії просять вплинути на Путіна. І посприяти звільненню незаконно полоненої української бранки.

До того ж Верховна Рада внесла зміни до закону "Про акціонерні товариства", які дозволяють ухвалювати рішення на зборах акціонерів власникам понад половини акцій. Передбачається зниження до 50% кворуму проведення загальних зборів акціонерного товариства, в якому державі належить більше половини акцій.