На початку засідання адвокат Ігор Хомин звернувся до суду з клопотанням перенести сьогоднішнє засідання у зв'язку зі станом здоров'я Юрія Луценка.

"Я з ним спілкувався, йому вранці викликали "швидку" ... Ми вважаємо неможливим продовжувати засідання в такій ситуації", – заявив Хомин.

Для оцінки стану здоров'я екс-міністра суддя Вовк дав вказівку викликати "швидку допомогу".

"Була вже "швидка", вона ж тільки що виїхала, мені укол зробили вранці", – спробував заперечити Луценко, але суддя не змінив свого рішення.

На думку дружини підсудного Ірини Луценко, суддя ще раз викликав "швидку", щоб засвідчити, що Луценко може стояти, а отже можна продовжити судове засідання.

"До нього викликали лікаря і робили на портативному апараті обстеження черевної порожнини. Поставили діагноз – загострення хронічного панкреатиту, збільшена підшлункова, вона більше норми на 15%, збільшена печінка. Це продовження тієї ситуації, про яку ми розповідали. У нього підозра на цироз печінки, портальна гіпертензія. І на тлі того, що печінка не функціонує, загострилася підшлункова", – розповіла про стан здоров'я чоловіка Ірина Луценко.

Нагадаємо, 18 січня суд допитав половину свідків у справі проти екс-міністра.

За даними Генпрокуратури, Юрію Луценку інкримінується заволодіння чужим майном в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем за попередньою змовою групою осіб, перевищення влади або службових повноважень, що призвело до тяжких наслідків, і зловживання владою, вчинене співробітником правоохоронного органу.

Сам Луценко вважає, що суд цілеспрямовано пришвидшує розгляд справи, оскільки отримав на це вказівку. Останнім часом засідання проводяться щоденно по 8 годин.