Повідомляється, що співдоповідачі Моніторингового комітету Парламентської Асамблеї Ради Європи висловили занепокоєння з приводу відмови представників пенітенціарної системи України в організації їх зустрічі з Тимошенко.

Як відзначив Володимир Литвин, Верховна Рада України працює над виконанням останньої резолюції ПАРЄ щодо функціонування демократичних інституцій в Україні.Також він відзначив, що виконання зобов’язань, що їх взяла Україна при вступі до Ради Європи, – спільна відповідальність всіх гілок української влади. Він повідомив, що 10 квітня парламент приступить до розгляду Кримінально-процесуального кодексу у другому читанні.

Марієтта де Пурбе-Лундін наголосила, що важливим є практичне застосування нового Кримінально-процесуального кодексу після його остаточного прийняття.

Як зазначила Маіліс Репс ухвалення парламентом у першому читанні проекту Кримінально-процесуального кодексу Україна стало "серйозним поступом" до реформування судової системи. Водночас, вона наголосила на важливості подальшого реформування судово-правової сфери.

Нагадаємо, вчора "Батьківщина" звернулася до ООН через катування щодо Тимошенко.

Також нагадаємо, що начальник управління охорони здоров’я і медико-санітарного забезпечення пенітенціарної служби Євген Поляков зазначив, що надати медичну допомогу Тимошенко за кордоном неможливо без змін до законодавства.

Раніше у Державній пенітенціарній службі України заявили, що Тимошенко приймає ліки на свій розсуд.