"У мене складається враження, що одна з версій, де могла народитися ідея замовного вбивства, може привести, зокрема, і на вулицю, де знаходиться головний офіс МВС", — припустив він і розкритикував версію, озвучену заступником глави МВС Сергієм Яровим, що за замахом на Кернеса стоять проросійські активісти.

Якщо не спрацювали на випередження, не займайтеся профанацією. Чи не заявляйте на всю країну, що вам вже нібито стало щось відомо. Ви спочатку проведіть якісь дії, хоча б щось подивіться зіставте факти, а потім говоритимете, чиє це було замовлення,
— сказав Добкін.

Він нагадав, що між Кернесом і главою МВС Арсеном Аваковим уже довгий час тривають неприязні стосунки. Відтак, вважає, що не логічна, якщо ця людина (Аваков) розслідуватиме цю справу.

Нагадаємо, 28 квітня Геннадія Кернеса поранив невідомий нападник. За словами народного депутата, кандидата в президенти Олега Ляшка, Кернеса підстрелили члени харківського бійцівського клубу “Оплот”.

На місці злочину працює слідчо-оперативна група міліції, яка встановлює обставини події. За фактом замаху відкрито кримінальне провадження.

В.о. Президента України Олександр Турчинов доручив розслідувати замах на життя мера Харкова Геннадія Кернеса.

Кернеса прооперували після поранення.

В ніч на сьогодні мера Харкова Геннадія Кернеса відправили на лікування до Ізраїлю.