"Стан стабільно важкий, він на штучному вентилюванні легень. О 1 годині ночі буде консиліум лікарів. Сподіваюся з Божою допомогою все буде гаразд, але зараз важко", - сказав політик.

"Ситуація не проста, рани у грудні клітку і живіт, це одне з найскладніших поранень. Більше я сказати не можу", - додав він.

Добкін переконаний, що замах був спланований як вбивство мера Харкова.

Читайте також: Кернес досі непритомний, у нього загрозлива для життя ситуація

"Він щодня здійснював ранкову пробіжку, завжди через той самий маршрут через лісопарк, харківчани добре знають цей маршрут. Вистріл стався з протилежного боку дороги. На скільки мені відомо, правоохоронці знайшли на місці вибухівку. Також знайшли зброю. Класичний варіант спланованого вбивства людини", - вважає кандидат у президенти.

Добкін додав, що стріляли з щонайменше 50 метрів, тож, на його думку, можна вважати, що Кернеса поранив снайпер.

"Наскільки мені відомо, вибухівка була закладена у безпосередній близькості до маршруту, яким рухався Кернес. Але вона не взірвалося, тому я не знаю. Краще розберуться слідчі", - зауважив він.

Екс-глава Харківської ОДА переконаний, що в Харкові завдяки Кернесу спокійніше, ніж у сусідніх містах.

"Ні я, ні Геннадій Кернес не ховаємося від людей. Ми ходимо туди, де й харківчани. Кернес дуже любить Харків. Тому я не бачу жодних мотивів замаху на його життя, ніж політичних. Спробували забрати з життя, а отже й активного політичного життя людину, яка намагалася у місті зберігати паритет, щоб не було проблем у протистоянні, яке зараз відбувається у нашій країні. Звичайно були неспокійні ситуації, але загалом ситуація в Харкові набагато спокійніша, ніж в багатьох сусідніх обласних центрах", - сказав він.

"На мою думку, це був вистріл у серце Харкова, у серце південного Сходу. Ця куля передбачалася мільйонам людей, які сьогодні задають питання: "А що дальше?"" – наголосив Добкін.

Нагадаємо, сьогодні Геннадія Кернеса поранив невідомий нападник. За словами народного депутата, кандидата в президенти Олега Ляшка, Кернеса підстрелили члени харківського бійцівського клубу “Оплот”.

На місці злочину працює слідчо-оперативна група міліції, яка встановлює обставини події. За фактом замаху відкрито кримінальне провадження.

В.о. Президента України Олександр Турчинов доручив розслідувати замах на життя мера Харкова Геннадія Кернеса.

Кернес прооперований після поранення і перебуває у важкому стані в Харківський лікарні швидкої та невідкладної допомоги ім.О. І. Мещанінова.