"Є великий патологічний страх, що прийдуть люди з автоматами і будуть стріляти. На сході люди часто думають, що для того, щоб щось зробити, мають зробити з Києва. Мені розповідають друзі з Горлівки, що в Києві не було страшно, тому що ніхто навколо не боявся. Але якщо в Горлівці всі довкола бояться, то почуваєшся зовсім по-іншому. Немає підтримки інших людей", – прокоментував нардеп від "Батьківщини" Олександр Бригинець ситуацію на сході України.

В ефірі програми "Шустер LIVE" він додав також, що у багатьох українських містах вже є звичка, що містом керує група бандитів і так було впродовж всього часу незалежності України.

Сьогодні треба сигнал, щоб і люди в Донбасі зрозуміли – закінчився час боятися одних чи інших бандитів, "зелених чоловічків". Епоха боязні пройшла і в Києві, і на більшості території України. В Києві свого часу також лякали "Правим сектором". Росія вигадала певні опорні символи і намагається через них маніпулювати громадою. Це треба припинити і владі потрібно зробити все можливе, щоб зламати цю тенденцію. Чи це будуть якісь додаткові жертви, це сказати важко..., – підсумував Бригинець.

До слова, в.о. президента Олександр Турчинов вимагає від силовиків відновити антитерористичні заходи у східних областях України, оскільки терористи при підтримці Росії порушують Женевські домовленості.