Пошуки зловмисника тривають вже не перший рік, він не тільки ґвалтує жінок, але й вбиває їх. Щонайменше на його рахунку 5 жертв. На сліди маніяка натрапили у кількох містах області - Харцизьку, Макіївці та Іловайську. Є припущення, що він - саме той злочинець, який знущався над жінками майже 10 років тому. Не зважаючи на те, що минуло багато років, правоохоронці помітили у злочинах знайомий почерк. Відтак вирішили запровадити проходження ДНК експертизи чоловіками, за описами постраждалих, відповідного віку - близько 40 років. Правоохоронці обстежують територію 6 районів Донеччини, де мешкають приблизно 60 тис. чоловіків.

“Я думаю, це нереальна затія”, - каже мешканець Донецька Максим Марііч.

“Якщо б мені сказали здай, я б здав, але я просто не бачу змісту”, - каже мешканець Донецька Володимир Яіцков.

Чоловіки, які досі не мали стосунків із міліцією - не проти пройти експертизу. Міліція запевняє - багато часу на це не знадобиться.

“Або це слина, або це кров – для проведення ДНК з метою встановлення злочинця. Якщо він не співпадає, ці аналізи знищуються. Там було сказано, що може підкинути міліція, цього навіть теоретично трапитися не може”, - каже помічник начальника ГУ УМВС в Донецькій області Анатолій Чичикало.

Свої аналізи на ДНК експертизу, яка до слова коштує приблизно тисячу гривень здали вже декількасот чоловіків. Але якщо такий засіб не допоможе розшукати злочинця, міліція сподівається на допомогу населення. За інформацію про місце знаходження маніяка обіцяють винагороду у 100 тисяч гривень.