Як відомо, про намір підтримати Лутковську на посаду Уповноваженого ВР з прав людини заявили в Партії регіонів.

"Знаковим моментом в її "фаховості" є документ під назвою "Зауваження Уряду України у справі "Луценко проти України", підготовлений Лутковською та направлений за її підписом до Європейського суду з прав людини", — заявив народний депутат від фракції НУНС Олесь Доній.

"Так ось, ця пані стверджує, що жодне право Юрія Луценка під час судового процесу в Україні не було порушено, тому позов Луценка є абсолютно безпідставним", — наголосив Олесь Доній.

"При тому, що багато правозахисних організацій визнали справи проти Тимошенко і Луценка політично вмотивованими, при тому, що провідні європейські політики та інтелектуали (зокрема і Вацлав Гавел та Адам Міхник) чітко вказали на всі ознаки наявності політичних репресій в цих справах, Валерія Лутковська цинічно обманює Європу про дотримання всіх прав і свобод Юрія Луценка", — зазначив депутат.

Доній закликав депутатів голосувати проти кандидатури Валерії Лутковської на посаду Уповноваженого ВР з прав людини, як особи необ’єктивної та залежної від влади.

Як раніше повідомлялось, Партія регіонів запропонувала на пост Уповноваженої з прав людини у ВР кандидатуру Валерії Лутковської.