"З цього приводу у нас є багато запитань до української влади. І їй доведеться на них відповісти", - сказав Зімере під час зустрічі з донькою Юлії Тимошенко Євгенією, повідомляє сайт лідерки "Батьківщини".

У свою чергу, Євгенія Тимошенко подякувала послу Франції з прав людини за підтримку та повідомила його про стан здоров‘я Юлії Тимошенко та умови її утримання.

"Режим Януковича намагається знищити мою маму усіма можливими засобами. Вони роблять це щодня. До неї не допускають незалежних лікарів, цілодобово вона перебуває під відеоспостереженням, що є незаконним", - підкреслила донька Юлії Тимошенко.

На зустрічі також були присутні посли країн Європейського Союзу та заступник голови партії "Батьківщина", екс-віце-прем‘єр-міністр України Григорій Немиря.

Як відомо, 18 січня 2012 року влада України відмовила послу Франції з прав людини Франсуа Зімере у задоволенні клопотання про відвідування Юлії Тимошенко у Качанівській виправній колонії. 19 січня Міністерство закордонних справ Франції висловило занепокоєння у зв’язку з цим фактом.

Посол Франції з прав людини перебував в Україні з візитом 18-19 січня для отримання об’єктивної інформації щодо переслідувань екс-урядовців, в тому числі екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко.