"Конкретна наша взаємодія може відбуватися лише після отримання відповідної інформації від Червоного Хреста, проведення всіх процедур згідно міжнародного права і внутрішнього законодавства України", - підкреслив він в ефірі "5 каналу", повідомляє прес-служба глави держави.

Чалий нагадав, що Україна регулярно надає гуманітарну допомогу Донбасу. Президент виступив з ініціативою про формування міжнародної гуманітарної допомоги для Луганська. Росія зі свого боку висловила бажання щодо надання допомоги, додав він.

"Є й інші країни, які беруть участь у цій міжнародній гуманітарній місії. Готуються зараз вантажі, які з Києва, Харкова, Дніпропетровська будуть відвантажуватися колонами саме для жителів Луганська. Основна частина - це українська допомога", - сказав Чалий.

Коментуючи ситуацію щодо вантажу, що рухається з Росії, Чалий в черговий раз підкреслив, що ця допомога зможе вступити на територію України тільки під егідою Червоного Хреста та за умови дотримання всіх норм щодо її оформлення.

Нагадаємо, у ніч на середу російський конвой з "гуманітарною допомогою" робив спроби перетнути український кордон у Харківській області. Про це повідомив заступник глави Адміністрації Президента Валерій Чалий.

При цьому Міжнародний Комітет Червоного Хреста досі не знає деталей передачі Росією "гуманітарної допомоги" в Луганську область.