Доповідь Віталія Захарченка супроводжувалась відеороликами зі сутичок у Києві 18 травня. Міністр повідомив, що кримінальне провадження щодо факту побиття журналістів перекваліфікували на хуліганство за статтею 296.

Прокоментував Захарченко і роз'їжджання БТРа центром Києва: "На БТР були прапори, схожі на прапори "Батьківщини". На ці слова опозиція почала активно протестувати.

Читайте також: Захарченко пообіцяв Сніцарчук: Винних покарають

Одним з перших до трибуни парламенту підбіг свободівець Олег Тягнибок. Поговорити з ним підійшла регіоналка Інна Богословська. Через подальше скупчення нардепів біля трибуни Ради виступ Захарченка припинився.

На Twitter ВО "Свобода" уже з'явилось повідомлення-обурення з приводу доповіді міністра про провокації 18 травня: "Виявляється, міліційна машина, яка їхала попереду БТРа і провела його центром міста - насправді "зупиняла" його".

Нагадаємо, журналістку Ольгу Сніцарчук та фотокора Владислава Соделя 18 травня на мітингу "Вставай, Україно!" побив невідомий молодик. Згодом журналісти через соціальні мережі встановили, що це був раніше судимий Вадим Тітушко.

Підозрюють, що його та ще кількох "бійців" найняли спеціально для того, щоб він вчинив бійку під час акцій.

На YouTube з'явилося відео, викладене горезвісним "побивальником" журналістів Вадимом Тітушком. У ньому він стверджує, що його найняла опозиція, журналістку він не бив, а захищав, і взагалі не розуміє, в чому його звинувачують.