Домовленість про придбання прав на зйомку фільму "Вікілікс": кіно"(WikiLeaks: the Movie) вже досягнута. В основу кінокартини ляже книга "Вікілікс": війна Джуліана Ассанджа з секретністю", авторами якої стали журналісти The Guardian Люк Хардінг і Девід Лі.

У своїй книзі журналісти описують - з дитинства і по теперішній час - життя 39-річного засновника скандально відомого інтернет-порталу, який виклав в суспільний доступ документи про війну в Іраку і Афганістані, а також службове листування американських дипломатів.

Крім того, в книзі висвітлюється внутрішня інформація про співробітництво сайту Ассанджа з британським виданням.

Як наголошується в повідомленні, фільм, для якого ще належить відібрати сценариста, режисера й акторський склад, швидше за все, буде знятий в жанрі детективного трилера.

Нагадаємо, гучний скандал навколо WikiLeaks вибухнув 29 листопада минулого року після публікації на сайті внутрішніх документів дипломатичної служби США, в яких містяться, зокрема, досить невтішні висловлювання на адресу світових лідерів. Як наголошується на сайті, добірка з більш ніж 250 тисяч файлів є найбільшим зібранням конфіденційних документів, який коли-небудь був у відкритому доступі.