Про це йдеться у звіті місії спостерігачів ОБСЄ на прикордонних пунктах пропуску "Гуково" і "Донецьк". Як зазначає місія, процес повернення українських бійців на Батьківщину розпочався ще 4 серпня, але був призупинений. Адже 5 серпня терористи обстріляли колону військових 72-ї бригади.

Як повідомили в українському МЗС, жоден військовий з 72 бригади, які перетнули кордон, не просив про притулок на території держави-окупанта і не пішов на повідку у російських сил. Проте російська пропаганда продовжує повідомляти протилежне.

Раніше на своїй сторінці в Фейсбук журналіст Андрій Цаплієнко повідомив, про те, що бійці, заблоковані у Росії, оголосили голодування.

Зазначимо, за даними штабу АТО, у понеділок 72-а бригада протягом чотирьох годин перебувала під постійним обстрілом з мінометів, танків, важкої артилерії і "Градів". Частині підрозділу вдалося вирватися з оточення, однак інша частина вимушена була відступити до російських прикордонних пунктів, але перед тим знищила боєприпаси та бойову техніку.