Як розповіла дружина Луценка, з моменту зустрічі із екс-міністром співдоповідачок ПАРЄ минуло півтора місяці, і за цей час стан здоров’я Луценка значно погіршився, зважаючи на прихований діагноз – вірусний гепатит TTV. За словами дружини екс-міністра, європейські гості були шоковані фактом укриття такої хвороби від Луценка та його родини.

Ірина Луценко попросила представників ПАРЄ "не розцінювати як позитивні ті ілюзорні кроки, які робить влада на підтвердження виконання резолюції ПАРЄ".

"Влада лише імітує свою діяльність. Проте, як не виконувала старий КПК, так і не виконуватиме щойно підписаний президентом новий Кримінально-процесуальний кодекс. І яскравим підтвердженням цього є політичні справи проти мого чоловіка, проти Тимошенко, Іващенка та інших", - додала дружина екс-міністра.

Окрім того, захисник екс-міністра Ігор Фомін повідомив про ухвалу Апеляційного суду по справі Юрія Луценка, яка залишила в силі рішення Печерського райсуду. Він наголосив на заангажованості та упередженості суддів при розгляді справи, а також на порушеннях під час судових засідань.

До слова, вчора, 16 травня, Апеляційний суд Києва підтвердив вирок Печерського районного суду екс-міністру внутрішніх справ України Юрію Луценко за посадові злочини - 4 роки позбавлення волі.