Мікроавтобус Volkswagen виїхав на зустрічну смугу й зіштовхнувся з вантажівкою Renault. У мікроавтобусі було 20 людей - водій і 19 пасажирів-прочан, які поверталися зі святкування Водохреща з Тернопільської області в Рівне. Семеро пасажирів, серед яких 10-річна дівчинка померли на місці аварії ще двоє - згодом у реанімації.
У лікарні перебувають 8 постраждалих, 6 з них - діти. Медики оцінюють їхній стан, як важкий, та середньої важкості.

“Зараз у нашому відділенні продовжують лікуватися 2 пацієнта. Стан одного пацієнта оцінений як критичний (15-річна дівчина) , інший пацієнт - стабільно важкий (хлопчик 10 років), потребує подальшого лікування в нашому відділенні”, - каже завідуючий відділенням інтенсивної терапії Рівненської ЦМЛ Валентин Королюк.

Двоє синів пані Олесі 13-ти і 10-ти років, їхали у злощасному мікроавтобусі, про трагедію жінка дізналась від старшого сина.

“Мої діти поїхали з тіткою на те святе місце, щоб набрати тої святої води, окунутися в той... не знаю, як це називається — джерело чи річка. Все було гарно організовано, все було добре, їм сподобалось. Вони вже поїхали додому. Ми знали, що вони в дорозі. Десь пів-шостої подзвонив мені старший, Ілля і сказав, що “мама, ми попали в аварію, Віталіка забирає якась машина, везе в лікарню”, - каже мати потерпілих Олеся Абрамчук.

Не постраждали у аварії лише 4-річна дівчинка, одна жінка та двоє водіїв. За попередніми даними, водій мікроавтобуса був тверезий. Однак він не зумів вибрати безпечну швидкість руху, машину на засніженій дорозі занесло й вона виїхала на зустрічну смугу.

“Почав він вивертатися надто сильно на різні боки. Потім бачу фуру - і закрив очі. Потім стався удар у фуру, а потім - об бетонну загорожу. Казали, що багато людей повилітало, діти... Все повилітало. Там побито все”, - розповідає потерпілий Ілля Абрамчук.

“Водій мікроавтобуса затриманий в порядку ст. 115, відразу ж порушена кримінальна справа. Водій же ж вантажного автомобіля - також ми з ним працюємо. Але як він повідомив: "Я вже нічого не міг зробити, я тільки побачив, що на мене несеться цей мікроавтобус”, - каже начальник слідчого управління УМВС України в Рівненській обл. Анатолій Грицишин.

Сім'ям загиблих з обласного та міського бюджету нададуть грошову допомогу.

“По 20 тисяч виділено сім'ям, в кого загинула людина, і по 10 тисяч тим, хто лікується в лікарні. Обласна влада і міська влада бере на себе і лікування, і поховання людей”, - каже голова Рівненської облдержадміністрації Василь Берташ.

21 та 22 січня на Рівненщині оголошено днями жалоби за загиблими.