Тільки от жодного разу, коли військова техніка проросійських бойовиків вчиняла наїзди на пішоходів, автомобілі мирного населення або на громадський транспорт, на протести ніхто не виходив. Такого галасу, як в Костянтинівці, ніхто не здіймав.

Донбас мовчить, коли людей давлять БТРи терористів. Спільнота Quest історія України-Руси нарахувала щонайменше 12 випадків, коли п’яні або ж просто неконтрольовані загарбники ставали винуватцями аварій.

До прикладу, дві людини загинули і 14 постраждали, коли у січні машина бойовиків зіткнулася з автобусом, у якому були робітники "Укрсплаву". Тоді ані родичі загиблих, ані мешканці міста навіть не подумали вийти з протестами. Адже в охопленому війною Донецьку, під час бойових дій, жертви сприймаються, напевно, як даність.


Фото: rian.com.ua

Донецьк, окрім танків, бачить чи не найбільшу кількість ДТП на своїх вулицях. Так, на початку лютого, ті, хто називає себе "освободителями" на самохідній артустановці переїхали місцевого жителя. Але, як і в інших випадках, зробили вигляд, що не помітили.


Фото із соцмереж

Ця подія вже стала досить відомою у мережі. Автомобіль "Ланос" потрапив під військову машину, якою керували нетверезі бойовики. Відомостей про стан водія, на чий бік прийшовся найсильніший удар, немає.


Фото: vlada.io

Терористи Луганська теж не надто стежать за правилами дорожнього руху. Там на початку січня військовий автомобіль в’їхав у маршрутку. В наслідок аварії десятеро людей постраждало.


Фото: vlada.io

Діти, на жаль, теж стають учасниками ДТП у терористичних невизнаних республіках. У лютому 13-річна Настя по дорозі у школу потрапила під колеса автомобіля одного з терористів Луганська. Родичі дівчинки повідомили, що вона отримала серйозні травми голови, переломи і гематоми. Чому ж батьки не підняли бунт проти свавілля працівника комендатури так званої "ЛНР"?


Фото: vlada.io

А от дівчина, яка найбільше постраждала в аварії донецької маршрутки, через соцмережі збирала гроші на операції. Коли у громадський транспорт влетів "Урал" бойовиків, Олександра сиділа на задньому сидінні.


Фото із соцмереж

Дівчину застиснуло погнуте залізо. Про свої травми вона написала:

Вправили вывих тазобедренного сустава правой ноги и наложили гипс на левую ногу. На левой ноге двойной закрытый винтовой перелом голени со смещением.

Але на підтримку дівчини ніхто не наважився вийти, як і проти п’яних бойовиків, які керують бронемашинами.

І за кілька днів до смертельної аварії у Костянтинівці в центрі знову ж таки Донецька ворожий танк, порушивши правила дорожнього руху, наїхав на легковий автомобіль. Свідки розповіли, що у машині на той момент було декілька людей.

Звичайно, про жодну з аварій ніхто не згадав у так званих "республіках". Відповідно, інформація про затриманих чи покарання винуватців відсутня. Так само, як і дані про загиблих.

Деякі місцеві мешканці у коментарях до аварій розповідають, що на власні очі бачать, як вони відбуваються. От тільки у жодному з випадків ніхто не обурювався, а тим більше, не протестував. Можливо, тому, що штурмувати і палити казарми ЗСУ значно простіше, ніж висловлювати неподобство "Моторолі" чи ще якомусь терористичному ватажку — безпечніше і не загрожує смертю.