"Вони мають, в першу чергу, визначитися, що робити далі. Клініка "Шаріте" розуміє, що вже давно вичерпала усі вагомі аргументи щодо подальшого утримання Тимошенко на стаціонарному лікуванні", - вважає джерело.

Також представник посольства розповів, що клініка ризикує своїм авторитетом.

"Особливо після публікації в українських медіа останнього відео, де їх пацієнтка демонструє величезні підбори і доволі агресивну поведінку, сумнівів у тому чи продовжувати ризикувати авторитетом клініки все більше", - переконаний співробітник посольства.

Він додав, що Тимошенко знову запропонують здати аналіз крові.

"За моєю інформацією, "Шаріте" знову запропонує Тимошенко здати аналіз крові. Їм потрібні додаткові підстави для позитивного рішення щодо її подальшого перебування у стаціонарі. І вони розуміють, що півроку – це дійсно нереальні строки", - розповіло джерело.

До того ж, представник посольства вважає, що клініка може змінити своє рішення, адже під загрозою їхня репутація.

"У медичних колах в Німеччини дискусії на цю тему постійно пожвавлюються. Під сумнівом імідж всесвітньо знаної клініки, тому не виключено, що їм доведеться змінити свою позицію", - сказав він.

Під сумнівом імідж всесвітньо знаної клініки, тому не виключено, що їм доведеться змінити свою позицію

Кількаразове скасування візиту німців джерело пояснило саме обережністю медиків "Шаріте" щодо ситуації, яка склалася.

"Саме тому декілька разів скасовувалися заплановані візити німецьких лікарів в Україну", - сказав він.

Нагадаємо, перший заступник міністра охорони здоров'я Раїса Моїсеєнко повідомила, що 14 жовтня в Харків до Юлії Тимошенко прибуде троє німецьких лікарів.