Також впродовж двох років йому заборонили обіймати державні посади.

Нагадаємо держобвинувачення вимагало для нього 4,5 року ув'язнення.

Загалом, Луценку інкримінують скоєння злочину по 4 епізодах: незаконне працевлаштування водія, незаконне надання йому житла, незаконне нарахування йому пенсії та незаконне, всупереч постанові Кабінету Міністрів, святкування Дня міліції у 2008-2009 роках.

До слова, екс-міністр спрогнозував свій вирок.

“Вирок буде таким, як заплановано замовником. В цьому ніхто не сумнівається. Те, що все це шоу замовлялося не для того, щоб мене випустити, це, мені здається, очевидно. Я думаю, що зараз просто відбувається остаточна постановка діагнозу, чи дійсно у нас відсутня правова система”, — сказав екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко.

Що стосується колишнього водія екс-міністра Леоніда Приступлюка, то прокуратура просить йому покарання у вигляді 3 років позбавлення волі умовно.

4 роки тюрми... Судді - злочинці!

написав Володимир Ар’єв

У коридорі біля зали суду триває сутичка між депутатами парламенту та бійцями "Грифону" і "Беркуту", повідомляє наш кореспондент Світлана Дорош.

Після того, як суддя Сергій Вовк оголосив вирок, співробітники міліції попросили депутатів звільнити коридор, щоб вивести Юрія Луценка. Депутати відмовилися це зробити, і бійці "Грифону" почали силою витісняти їх на сходи. Через кілька хвилин до них приєдналися "беркутівці" в касках і повному обмундируванні.

Зараз близько десяти працівників міліції утримують на сходах групу депутатів парламенту та журналістів, які на момент оголошення вироку перебували не в залі суду, а в коридорі.

Депутати постійно вигукують "Ганьба" і "Юра, ми з тобою".