Президент України звітував про виконання Україною зобов’язань щодо відмови від високозбагаченого урану, який протягом двох років вивозили за межі країни.

“Одне з завдань - проаналізувати прогрес, який був зроблений від часу Вашингтонського саміту, а також розглянути питання, які стосуються фізичного захисту ядерних матеріалів, протидію незаконному обігу ядерних та інших радіоактивних матеріалів”, - сказав науковець Національного інституту стратегічних досліджень Сергій Кондратов.

“Для Президента Януковича цей саміт є своєрідним способом показати світу і опозиції всередині України якийсь дипломатичний прорив, що немає міжнародної ізоляції, що з Януковичем говорять, що він зустрічається, що він важливий гравець”, - каже політичний аналітик Інституту Євроатлантичного співробітництва Володимир Горбач.

В Сеулі Віктор Янукович заявив, що будівництво об’єкта "Укриття" на Чорнобильській атомній електростанції розпочнеться 26 квітня цього року. Він зауважив, що збір коштів на будівництво об’єкта – спільне досягнення світового співтовариства.

Нагадаємо, минулоріч міжнародні організації оголосили про готовність внести 460 мільйонів євро на проект "Укриття" та інші чорнобильські проекти.