"Я хотів би застерегти розробників цього проекту, що вони зустрінуться з багатьма прийомами і в мас-медіа. Я не виключаю, що був тиск на материнську компанію з боку конкурентів, які не хочуть втратити український ринок газу. Наприклад, "Газпром" зараз веде досить активну політику щодо розробки сланцевого газу в Україні", - припустив фахівець.

Тодійчук припускає, що при виконанні проекту, будуть потужні зовнішні впливи.

"Окрім неякісного виконання роботи будуть ще досить потужні впливи ззовні", - вважає він.

Нагадаємо, Україна уклала угоду про створення консорціуму з будівництва LNG-терміналу з людиною, яка не має стосунку до іспанської Gas Natural Fenosa. У компанії заявляють, що чоловік, який від їхнього імені підписував документи, їм невідомий.

На сайті уряду та Держагентства з інвестицій та управління нацпроектами різниться інформація про людину, яка підписала з іспанської сторони угоду щодо LGN-терміналу.

Опозиція хоче негайно притягнути до відповідальності Президента Віктора Януковича, Прем'єр-міністра Миколу Азарова й голову Держінвестпроекта Владислава Каськіва за скандал з невідомим іспанським інвестором Enagas SA.

Голова Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами Владислав Каськів пояснив, хто насправді підписав угоду щодо LNG-терміналу з Україною.