"Іронія в тому, що ці всі події навколо Тимошенко не збили її рейтинг, а погіршили ситуацію для Януковича", – вважає експерт.

Сергій Таран наголосив, що в Тимошенко за час її ув’язнення було набагато більше зустрічей з міжнародними політиками.

"Я підрахував, що в неї було по 4,5 зустрічі на місяць. Питання просте: а скільки в Януковича було на місяць міжнародних зустрічей? У Лондон він так і не поїхав. Єдина серйозна міжнародна зустріч – з Путіним, на якій у тому числі, я переконаний, обговорювалося питання Тимошенко", – сказав Таран.

Експерт додав, що влада просто не усвідомлює, що таким ставленням до опозиції вона просто знижує свої рейтинги.

"Ця судова тяганина має надзвичайно несподівані наслідки і вона просто не має ефекту. Проблема не лише в тому, що влада брутально порушує права опозиції, і що, по суті, вона виставляє себе в поганому світлі, а питання в тому, що влада навіть не розуміє, що цим вона нічого не вирішує", – вважає він.

Голова представництва ЄС в Україні Жозе Мануель Пінту Тейшейра вважає, що в нинішній ситуації підписання угоди про асоціацію сумнівне. Він зауважив, що для підписання угоди необхідна згода всіх країн ЄС. На його думку, багато з них не підпишуть через ситуацію в Україні. Посол наголосив, що Євросоюз чекає поки Україна вирішить кримінальні справи з політичними мотивами та чесно проведе вибори.

Вибіркове правосуддя та недотримання принципів верховенства права може стати перешкодою для подальшого зближення України з Європейським Союзом. Про це йдеться в заяві на офіційному сайті Міністерства закордонних справ Франції.

У ПАРЄ розчаровані рішенням по касації Тимошенко. Канада закликає звільнити Луценка і Тимошенко.