"Назва партії "Україна - Вперед" є перекладом або українською рецепцією "Forza Italia" – "Вперед Італія". "Forza Italia" – партія, яку в середині 90-х років створив Сільвіо Берлусконі, а сама назва "Forza Italia" пішла від гасла вболівальників футбольного клубу "Мілан". І на базі футбольних фанів була створена партія "Forza Italia". Враховуючи, що Шевченко грав у Італії, якраз у клубі "Мілан", власником якого є Берлусконі, очевидно, що партія "Україна – Вперед" асоціюється у Шевченка зі слоганом вболівальників, і з клубом "Мілан", у якому у Шевченка пройшли найкращі часи футбольної кар'єри", – вважає Карасьов.

Відтак, на переконання політолога, саме тому Шевченко розраховує, якщо з "Forza Italia" у нього були найкращі футбольні часи, то "під закликом "Україна – Вперед" у нього будуть найкращі політичні часи".

Нагадаємо, вчора, 27 липня, після завершення матчу "Динамо" - "Говерла" (3:1) колишній нападник збірної України особисто заявив, що завершує кар'єру футболіста і йде в політику.

Сьогодні на прес-конференції футболіст сказав, що партію Наталії Королевської він обрав тому, що бачить в ній майбутнє.

За інформацією джерел партії Наталії Королевської "Україна – Вперед!", футболісту Андрієві Шевченку запропонують друге місце у виборчому списку партії.