Про це повідомляє BBC-Україна.

Неозброєні судмедексперти з Нідерландів та Австралії планували продовжити пошуки останків пасажирів малайзійського літака, що зазнав катастрофи 17 липня у районі бойових дій на сході України.

Александр Хуг, заступник голови місії спостерігачів ОБСЄ в Україні, сказав журналістам, що від'їзд експертів відкладено до ранку понеділка.

Раніше влада Малайзії повідомляла про досягнення угоди з проросійськими бойовиками на сході України в питанні допуску міжнародного поліцейського персоналу до місця падіння Boeing 777.

BBC повідомляє, що малайзійська влада узгодила доступ співробітників поліцейських підрозділів безпосередньо з одним з лідерів терористів Олександром Бородаєм.

Як відомо, за інформацією фахівців, які розслідують катастрофу малайзійського Boeing 777, перші дані з "чорних скриньок" свідчать, що причиною аварії літака стала "потужна декомпресія внаслідок вибуху".

Нагадаємо, на території України поблизу кордону з РФ збили малайзійський лайнер. Загинули 298 пасажирів.

За словами радника Міністра внутрішніх справ Антона Геращенка, цивільний літак над Торезом збили проросійські бойовики із зенітно-ракетного комплексу "Бук".

У суботу, 19 липня, в СБУ заявили, що Росія чинить спроби приховати свою причетність до трагедії.