Під час круглого столу в рамках проекту "Схід+Захід" Чорновіл розповів, що для регіонала Михайла Чечетова 10 років тому розвивалась аналогічна ситуація, передає УНІАН.

"Що стосується Чечетова, мені доводилося його добре знати і спостерігати і в 2005 році, коли ситуація розгорталася абсолютно аналогічно саме для пана Чечетова. І тоді, і зараз він не мав особливої паніки, він не впадав в крайню депресію. Я бачив, що у нього була певна депресія під час подій з Майданом, він розумів, що це закінчиться погано", — поділився Чорновіл.

Екс-регіонал вважає, що Чечетов був психологічно слабкою людиною.

Він ніколи не був сильним, він ніколи не вважав себе героєм, він часто потрапляв у дрібні депресивні стани,
— сказав Чорновіл.

За його словами, у найближчі дні від Чечетова очікували, що він дасть велику кількість свідчень, оскільки багато знав і мав доступ до інформації.

Коли він був готовий всі ці свідчення дати, я думаю, що відбулася, приблизно, така черга подій: (Вадим) Новинський його викуповує з ув’язнення, все ще ніби нормально, а потім міг початися певний варіант пресингу… Спочатку моральні аспекти, а потім, можливо, погрози. Я думаю, що тут включилися теж речі, можливо пов’язані з сім’єю, можливо з ним самим… Він не належав до релігійних людей, для нього самогубство не було абсолютним табу… Це був варіант втечі, певного виходу із ситуації,
— припустив Чорновіл.

Читайте також: Чечетова довели до самогубства, — Коломойський

Нагадаємо, у ніч на 28 лютого Михайло Чечетов вистрибнув із вікна власної квартири на сімнадцятому поверсі. Столична міліція відкрила кримінальне провадження за статтею умисне вбивство.