"Це стосується певного пакету економічних законів, закону про вищу освіту, мораторію на продаж землі, скасування закону Ківалова - Колесніченко, того ж персонального голосування", - сказала вона.

Політик додала, що ще до перемоги на виборах "Свобода" визначила свою стратегію у Верховній Раді.

"Ми будемо максимально шукати точки дотику і максимально цементувати відстані між нами, тому що ми маємо спільного ворога - кримінальну олігархію. Мені соромно, що на чолі держави - зек, мені соромно, що прем'єр-міністр, який живе в Україні 30 років, не володіє мовою і не може зліпити українські слова", - зазначила Фаріон.

Вона зазначила, що "Свобода" не може самостійно вирішити вищезазначені питання.

"І не тільки з огляду на те, що "Свобода" має лише 37 депутатів, а й враховуючи рівень суспільної свідомості. Україна - постгеноцидна і постколоніальна. Чи могла країна так просто звільнитися за 20 років, будучи поневоленою 700 років? Перемога "Свободи" є наслідком нашої пекельної роботи, і ті, хто називає її феноменом і несподіванкою, просто не орієнтується в процесах, які відбуваються в людській свідомості і в тих потребах, які відчувають люди внизу. А "Свобода" - це політична сила, яка прийшла з низин", - відзначила Фаріон.

До слова, Ірина Фаріон від фракції "Свобода" пояснила, що Львівська облрада повторно прийняла рішення про невизнання на території регіону "мовного закону", щоб виправити процедурні порушення.