Організатори запевняють, що це "перший у світовій історії Форум національно-орієнтованих політичних сил Європи і Росії". Хто ж насправді зібрався на форум?

"Альянс за мир і свободу", APF

APF створена в 2014 році британським політиком Ніком Гриффином — раніше його вигнали з "Британської національної партії". На сайті організації розміщені заклики на захист грецької "Золотої зорі" і німецької NDP, виступ російського глави МЗС Сергія Лаврова про те, що ні в кого немає монополії на правду, виступ проти ісламізації, а також звинувачення на адресу США, країн Перської затоки і "їх маріонеток в Європі".

"Партія Шведів", Svenskarnas parti

Ця партія є неонацистською. Раніше вона називалася "Націонал-Соціалістичний фронт". На виборах 2014 з'ясувалося, що четверо з десяти кандидатів від SvP мали судимості. На вибори партія йшла із гаслом "Шведський робочі місця для шведів".

Один з колишніх активістів "Партії Шведів" воює в Україні в складі батальйону "Азов".

Іспанська "Національно-демократична" партія, Democracia Nacional

Теж неонацистська організація, створена у 1995 році. Democracia Nacional є ультра-консервативною та антикомуністичною. У 2007 році на закритому концерті молодіжного крила партії учасники викрикували: "Heil Hitler", "Sieg Heil" і "Duce", репортаж з події опублікував журнал Interviú.

У 2008 році партія подала в суд на редактора газети Odiel Información за те, що той назвав їх "нацистами". Однак суд підтримав видання, ухваливши, що іспанські "Націонал-демократи" — нацисти.

Датська партія, Danskernes Parti

Ультраправа організація, створена в 2011 році вихідцями з неонацистського "Націонал-соціалістичного руху Данії". Перебуває під впливом "Партії Шведів" і німецької NPD.

"Націонал-демократична партія Німеччини", НДПН, NDP

NDP — є однією з найвідоміших ультраправих партій в Європі. Цю організацію влада намагалася двічі заборонити. Один із ключових пунктів ідеології НДПН — реваншизм, тобто вимога відтворення Німеччини у межах 1937 року, включаючи територію Східної Пруссії (тобто Калінінградської області).

Італійська "Нова сила", Forza Nuova

Засновник партії Роберто Фіоре ідентифікує себе як "фашист", і вважається ідеологом загальноєвропейського руху "Третього шляху" (проти капіталізму і комунізму).

Фіоре розшукували як причетного до вибуху на залізничному вокзалі в Болоньї в 1980 році, жертвами якого стали 85 осіб і ще 200 були поранені. Суд визнав його винним у створенні терористичної організації. Він ховався в Лондоні протягом 20 років, користуючись статусом політичного біженця.

"Британська єдність", British unity

Організація, створена вигнаним з "Британської національної партії" (BNP) політиком Ніком Гріффін. На сторінці партії у Facebook антиісламістькі картинки. Кілька постів присвячені Україні та Росії. Символіка організації явно запозичена з фільму 'V for Vendetta'.

"Атака", Болгарія

Сама партія описує себе як "не права, чи ліву, але болгарську". Опоненти звинувачують "Атаку" в ультранаціоналізмі і популізмі. Організація прославилася антимусульманськими, антициганськими та антитурецькими виступами.

Італійська "Ліга Ломбардії", Lega Lombarda

Організація входить в політичний рух "Ліга Півночі", яке об'єднує кілька партій Італії північних і центральних регіонів. Партія дотримується соціально-консервативної ідеології, але не є вкрай правою.

Euro-Rus

Організація, судячи з сайту Euro-Rus, представлена ​​тільки її керівником Крісом Романом. Виступає за "Євро-Русь від Гібралтару до Владивостока". Кріс Роман виступав на підтримку Іраку, Сирії, Білорусії, Росії і "Новоросії".

Два генерала "Золотої Зорі"

На з'їзд запрошені також відставні грецькі військовослужбовці — генерал-лейтенант Елефтеріос Сінадінос (раніше командував армійськими підрозділами спеціального призначення) і екс-директор Військового штабу Європейського Союзу Георгіос Епітідіос. Обидва колишніх військових перемогли на виборах до Європарламенту як представники "Золотої Зорі" (ультраправа, противники вважають її неофашистською).

За матеріалами видання: "Дождь".