Без нього не обходиться жодна важлива подія у політичному житті Російської Федерації. А ці вибори президента Російської Федерації стануть для нього вже п’ятими.

Понад два десятиліття Володимир Вольфович уміло підтримує інтерес публіки до своєї персони. Проте не втіленням політичних обіцянок чи прийняттям соціальних законів, а скандалами.

За кожної можливої нагоди Жиріновський вказував опонентам на їхні огріхи, а владі - на місце, яке вона заслуговує. А от коли слів бракує, Жиріновський готовий пустити в хід склянку з водою, кулаки і усі підручні засоби, включаючи особисту охорону.

Втім, Володимиру Вольфовичу не відмовиш у стабільності. Він завжди критикував верхівку російської влади та незмінно намагався її замінити. Собою, звісно ж.

“Все, що за часів Єльцина і Кучми перебувало при владі - шахраї, авантюристи, пройдисвіти. Їм усім сидіти в тюрмі”, - заявляв кандидат у президенти Росії Володимир Жиріновський.

На переконання Володимира Вольфовича, лише він єдиний зможе керувати Росією так, як треба. Адже жоден з інших кандидатів не має необхідних для справжнього президента якостей.

“Дивимося на кандидатів. Путін - він 13 років при владі. І владу отримав зверху. Тому важко регулювати процеси демократії. Він не розуміє, що там внизу, чого вони хочуть, чого вони виходять на Болотну. Бо коли людина не була внизу, в опозиції - як він може розуміти, що таке опозиційні партії і невдоволення громадян”, - казав Жиріновський.

Президентська кампанія лідера ліберал-демократів проходить під гаслом "Жиріновський або буде гірше". Яким саме буде оце “гірше” - Володимир Вольфович описав ще до початку президентських перегонів. Стрімко зростуть ціни на продукти, пенсіонери не отримають пенсій, бюджетники - зарплат, а всій Росії настане кінець.

Натомість, у разі своєї перемоги, Жиріновський обіцяє країні тотальні зміни. Зокрема, поділить Росію на губернії, не вступить в СОТ, спише борги малозабезпеченим, відновить смертну кару та ліквідує “дідівщину” в армії.

До України та Білорусі в кандидата у президенти ставлення особливе. Він не проти перетворити країни у федеральні округи в складі Росії.

“Ось ми Україну та Білорусію будемо підгодовувати знову за наш рахунок. Ось ми Чечню утримуємо за наш рахунок. Ми допомагаємо банкірам замість того, щоб допомагати бідним людям”, - каже Володимир Жиріновський.

Але якщо і вп’яте Жиріновський програє, буде співпрацювати з переможцем.

“Якщо Путін раптом перемагає, я в цьому абсолютно не впевнений і категорично проти разом з мільйонами наших громадян, але раптом, навіть назвемо так, не Путін, а переміг кандидат. Але це, наприклад, буду не я, якщо він нам запропонує увійти в уряд, ми не будемо відмовлятися. Тому що відмова від включення в уряд означає слабкість”, - сказав Жиріновський.

Вочевидь, співпрацею з переможцем для Володимира Вольфовича завершаться і ці вибори. Соціологи прогнозують йому не більше 7% прихильного електорату. Але для Жиріновського, окрім політики, є безліч інших сфер зацікавлення. Одна з них - музика.

І навіть у цій справі для політика на першому місці залишився народ - у 2011 році Жиріновський випустив соціальний альбом "Для тех, кто в пробках".