Чиновник, який прийшов до влади за списками Всеукраїнського об’єднання "Свобода" у передвиборчій біографії стверджував, що має диплом Львівського торговельно-економічного інституту. Однак у виші, який нині перейменований у Комерційну академію, заявили – “свободівець” Василь Павлюк у них ніколи не навчався.

Не згадує про це вже й сам винуватець скандалу. А те, що на момент виборів не мав вищої освіти проблемою не вважає.

“Законом не передбачено - це перше питання, я можу мати хоч два класи церковно-приходської школи. Друге питання - я не порушив закон на сьогоднішній день. Моя совість перед Богом, перед людьми чиста”, - сказав секретар Львівської міської ради Василь Павлюк.

Відповідно до закону, “свободівець” злочину не вчинив - обман виборця в Україні не карається.

“Мова може йти лише про моральну-етичну відповідальність і її наслідок у вигляді відповідної реакції виборців, осіб, чи колег, навколо людина яка в такий спосіб ввела в оману”, - каже адвокат Олег Мицик.

Усунути з посади секретаря ради через обман виборців за законом не можна. Проте на Заході у подібних випадках чинять по-іншому.

“Ми знаємо, що за кордоном, в розвинутих демократіях, в таких випадках, як правило, навіть з політичних посад, у виконавчій владі чиновники, як правило, йдуть у відставку, але в Україні цей досвід не працює, люди залишаються на своїх посадах. Єдине що - будемо бачити, як на це відреагує виборець”, - сказала виконавчий директор ГО "Комітет виборців України" Оксана Дащаківська.

Самі ж “свободівці” нічого страшного не бачать у тому, що їх однопартієць, йдучи на вибори, вказував вищу освіту. Жодного злочину у тому немає, кажуть вони.