Про це йдеться в коментарі МЗС України щодо нелегітимного опитування про статус Донецької та Луганської областей.

У відомстві зазначили, що нелегітимний “референдум” організований та фінансований Кремлем. Він є “юридично нікчемним та не матиме жодних правових наслідків для територіальної цілісності і устрою України”.

За "референдумами" і провокаціями стоять вишколені та озброєні за сучасними російськими стандартами терористичні бандформування,
- йдеться в документі.

В МЗС наголосили, що переважна більшість громадян України в Донецькій та Луганській областях не піддадуться на провокації. Тим більше “український народ не визнає жодних терористичних референдумів ані на Донеччині, Луганщині, ані в Криму”.

Читайте також: Сепаратисти запевняють, що на Донеччині вже проголосувало понад 30% виборців, на Луганщині – 65%

“Наша держава виступає за діалог національної єдності, в якому не має місця погрозам і тероризму, а є відкритість та згуртованість всіх громадян доброї волі, які прагнуть миру, стабільності та добробуту для України”, - повідомили в міністерстві.

Нагадаємо, на Донеччині та Луганщині розпочався псевдореферендум. Більшість з охочих проголосувати – літні люди. За інформацією місцевих ЗМІ, багатьох людей силоміць зганяють на голосування.

ЗМІ повідомляють, що на території Донецької та Луганської областей сьогодні відбувається чотири “референдуми”.