Про це прем'єр-міністр Фінляндії заявив в ефірі фінського телебачення, передає "Інтерфакс-Україна". На думку Стубба поведінка Росії змушує ЄС знову розглянути питання про посилення санкцій.

Він наголосив, що "це самий ефективний метод впливу на Росію".

Гроші — найкращий посередник при укладанні миру. Це єдиний метод: м'який, але в той же час найтвердіший, який ми можемо використовувати, і він повинен застосовуватися, — заявив Стубб.

"Ми в багатьох аспектах на порозі холодної війни", — додав прем'єр. В цих умовах Фінляндія повинна дотримуватися загальної лінії Євросоюзу і стежити за тим, щоб голос Європи був єдиним. "Немає сенсу заганяти Фінляндію в ту сіру зону, в якій ми перебували під час минулої холодної війни", — зазначив голова уряду Фінляндії.

Нагадаємо, за словами голови дипломатії ЄС Федеріки Могеріні, міністри закордонних справ країн ЄС у наступний понеділок обговорять можливість розширення санкцій проти Росії і подальшу підтримку України.

Нагадаємо, раніше президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер заявив, що Європейський Союз залишить санкції проти Росії незмінними.