"Ми повинні взяти відповідальність перед тими містами, тими селами, де живемо. Хтось купить автобус, хтось відремонтує дорогу або побудує дитячий садок. Якщо ми разом скинемось потроху, то і ситуація буде змінюватись, і держава буде змінюватись", — наголосив він.

"Люди, які працюють на ваших підприємствах, повинні отримувати задоволення не тільки від того, що працюють, але і від того, що живуть у цьому місті", — додав Фірташ.

У якості першого спільного проекту він запропонував черкаським бізнесменам профінансувати реконструкцію черкаського аеропорту. При цьому голова федерації висловив готовність особисто виділити 30% з необхідних 24 мільйонів гривень.

Після зустрічі з підприємцями голова Федерації роботодавців України відвідав недавно збудовану Черкаську обласну дитячу лікарню. Дмитро Фірташ заявив, що виділить 9 мільйонів гривень на закупівлю обладнання для першого в Україні безкоштовного реабілітаційного центру для дітей з дитячим церебральним паралічем.

Раніше, Дмитро Фірташ висловив думку. що хоче більшої співпраці великого і малого бізнесу. Відтак, Федерація роботодавців України створить інформаційну систему взаємодії українських підприємств, яка дозволить посилити коопераційні зв‘язки всередині країни та скоротити імпорт..