Про це йдеться у прес-релізі агентства.

Підтвердження найвищого рейтингу на рівні "ААА" відображає прогрес, досягнутий владою Великобританії зі скорочення бюджетного дефіциту, а також довіру аналітиків агентства до фінансової ситуації в країні. Рейтинг "ААА" також підкріплюється високим рівнем доходів у Великобританії і політичною і соціальною стабільністю в країні.

Так, за даними агентства, за останні два роки дефіцит бюджету Великобританії скоротився майже вдвічі: з 7% ВВП в 2009-2010 роках до 3,5% ВВП в 2011-1012 роках.

При цьому дефіцит бюджету Великобританії, що становить на даний момент 3,5% ВВП, трохи перевищує усереднений показник для країн з найвищим рейтингом, що стало однією з причин перегляду рейтингового прогнозу. Також аналітики Fitch вважають, що в цілому стабільна економіка Великобританії недостатньо захищена від можливих економічних потрясінь, пов'язаних з борговими кризою в Європі.

Незважаючи на деякий спад напруги на фінансових ринках Європи, криза не подолана до кінця, і в разі її посилення постраждає економіка Великобританії, що знаходиться в тісному взаємозв'язку з партнерами по ЄС. У цьому світлі аналітики Fitch не виключають ймовірність перегляду рейтингу Великобританії в бік зниження протягом наступних двох років.

Нагадаємо, 13 березня міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підвищило довгостроковий суверенний кредитний рейтинг Греції з рівня "RD" (обмежений дефолт) до "B-", прогноз - "стабільний".